"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

'Oταν οι σύντροφοι είναι πάνω απ' όλα φίλοι..

Η πλειονότητα των ζευγαριών, που είναι πολλά χρόνια μαζί και είναι κατασταλαγμένα, παραδέχεται πως το έτερό τους ήμισυ είναι ταυτοχρόνως και ο καλύτερός τους φίλος. Αυτό σημαίνει, άραγε, πως η φιλία είναι η απόδειξη ότι το ζευγάρι είναι αγαπημένο και ευτυχισμένο; Τι θέση παίρνει το συναίσθημα αυτό μεταξύ του ζευγαριού; Μπορούν οι άντρες να θεωρήσουν τη σύντροφό τους ως ερωμένη και φίλη ταυτοχρόνως; Εάν ναι, πόσο σημαντική είναι η φιλία για αυτούς;


Οι άντρες και η φιλία

Μία πρώτη απλή διαπίστωση είναι πως στις γυναίκες αρέσει η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων, το να μοιράζονται με τους δικούς τους ανθρώπους τις χαρές τους και τις ανησυχίες τους. Γενικά με τους φίλους τους και ειδικά με τον σύντροφό τους. Αντιθέτως, οι άντρες, στις φιλίες τους, φαίνεται πως λειτουργούν διαφορετικά. Δεν είναι του στυλ τους να αναζητούν την πιο προσωπική επικοινωνία, ενώ δύσκολα θα εκμυστηρευτούν κάτι στους φίλους τους. Οι συζητήσεις εξελίσσονται με μαζεμένες κουβέντες και δεν διατυπώνουν ποτέ ξεκάθαρα τις ανησυχίες τους. Άραγε, οι άντρες δυσανασχετούν με αυτού του είδους τη φιλία; Μήπως η στάση τους αυτή δείχνει ότι δεν νιώθουν την ανάγκη να μπουν σε μία σχέση πιο προσωπική με τους άλλους; Στην πραγματικότητα, τα φαινόμενα απατούν...

Προς έκπληξη ίσως πολλών, οι άντρες θέλουν να μοιράζονται πράγματα και επιθυμούν πραγματικά τη σύναψη μίας προσωπικής και «πλούσιας» σχέσης. Έτσι, χτίζουν δεσμούς και πλησιάζουν τους φίλους τους με τον δικό τους τρόπο. Για παράδειγμα, πλησιάζουν τα πρόσωπα που τους ενδιαφέρουν με έναν πλάγιο τρόπο, έμμεσο για τις γυναίκες αλλά κατανοητό για τους άλλους άντρες. Εντούτοις, οι φιλίες των αντρών, που είναι λιγότερο βαθιές από αυτές των γυναικών, δεν τους είναι αρκετές. Γι' αυτό και αναζητούν να συνδυάσουν την πηγαία τους ανάγκη για μία πιο προσωπική και οικεία σχέση με τη σύντροφό τους.


Η επιθυμία για προσωπική σχέση

Για να αναγνωρίσουμε αυτή την ανάγκη, βασική προϋπόθεση είναι να μην δυσανασχετούμε με όλους αυτούς τους κυρίους που «τολμούν» να εμπιστευτούν στον άλλο πράγματα και να εκφράσουν τα προβλήματά τους.

Αν και οι περισσότεροι παραπονιόμαστε ότι ο σύντροφός μας δεν ενδιαφέρεται αρκετά για μας, υπάρχουν ορισμένες γυναίκες που φοβούνται τη φιλία που θα αναπτυχθεί ανάμεσα σε αυτές και τον σύντροφό τους. Ίσως να νιώθουν φόβο πως όλο αυτό θα τις κυριεύσει, θα ρουφά την ενέργειά τους ή θα γίνουν πολύ κτητικές.

Κυρίως, όμως, επικρατεί η ιδέα ότι μία πραγματική φιλία θα σημαίνει και το τέλος του ερωτικού πάθους. Η αλήθεια είναι πως το να μοιράζονται τις βαθύτερες επιθυμίες τους με την σύντροφό τους, κάνει τους άντρες πιο αισιόδοξους, πιο ευτυχισμένους και συνεπώς αναθερμαίνεται ο πόθος και το πάθος τους. Εξάλλου, όταν το ζευγάρι επενδύει σε αυτή τη φιλική σχέση μέσα στα πλαίσια της ερωτικής τους σχέσης και αποκτούν, για παράδειγμα, κοινές δραστηριότητες, τότε χτίζουν μια σχέση με ακόμα πιο γερές βάσεις. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η σημασία του να μπορούμε να ξεπεράσουμε την ντροπή μας και να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε την ανάγκη του συντρόφου μας για μια πιο προσωπική σχέση.


Ο εμπλουτισμός της σχέσης

Εν συντομία, πίσω από την προφανή συγκράτησή τους, οι άντρες επιθυμούν μία όμορφη φιλία. Επιπλέον, η επιθυμία τους αυτή είναι συνήθως τόσο έντονη, που πολλές φορές δεν ικανοποιούνται πλήρως από τις φιλικές τους σχέσεις με άλλους άντρες. Τέλος, για όσες γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν μία φιλική σχέση με τον σύντροφό τους, τις συμβουλεύουμε να του μιλήσουν ανοιχτά, όπως θα έκαναν με μία πολύ καλή τους φίλη. Το να εκφράζουμε την επιθυμία μας για κοινές δραστηριότητες, παίρνοντας την πρωτοβουλία να προγραμματίσουμε εμείς οι ίδιοι την επόμενη έξοδό μας ή ακόμα και το να συζητήσουμε με τον σύντροφό μας τα όνειρα και τα σχέδιά μας, θέτουμε τις βάσεις για μία δυνατή ερωτική σχέση.

 Πηγή:  http://ar8ra.blogspot.com/2009/10/relationship-and-friends.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις