"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στοιχεία-σοκ σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών

Ποσά δυσανάλογα με τις βουλευτικές αποζημιώσεις που νομίμως λαμβάνουν και αναντίστοιχα με τα περιουσιακά στοιχεία, όπως δηλώνονται στο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς αρκετών πολιτικών, κατά τη διάρκεια πολύπλευρης έρευνας που διεξάγει τον τελευταίο καιρό το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Καλά ενημερωμένες «πηγές» αναφέρουν στη zougla.gr ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτικών και επιχειρηματικών προσώπων που έχουν μπει στο στόχαστρο του Σώματος προκαλούν ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν, καθώς εμφανίζεται αθρόα εισροή και εκροή σημαντικών χρηματικών ποσών που αφήνουν υπόνοιες ακόμη και για διακίνηση «μαύρου» χρήματος.

Την ίδια στιγμή, ανώτατα στελέχη της φορολογικής διοίκησης καταγγέλλουν την περίεργη απροθυμία των τραπεζικών στελεχών να ενημερώσουν τις Αρχές σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών. «Σε αρκετές περιπτώσεις η καθυστέρηση αγγίζει και τους τρεις μήνες» λένε χαρακτηριστικά.

Η έρευνα

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από εντολή που δόθηκε από τις Αρχές να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων (πολιτικών, επιχειρηματιών, γιατρών, δικηγόρων, κ.ά.) για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες ιδιωτών για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη δοθεί εντολή να αναλυθούν οι λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μίας νυν βουλευτού, με αφορμή καταγγελίες ιδιωτών για πασίδηλη δυσαναλογία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο «Πόθεν Έσχες» και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα και για άλλους τρεις πρώην υπουργούς, οι οποίοι θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν ακίνητα, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα τα όποια έχουν στην κατοχή τους.

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει τα περιουσιακά στοιχεία περισσότερων από 1.000 πολιτικών προσώπων, τα οποία έχουν κατά καιρούς υπηρετήσει σε δημόσιες θέσεις, ως υπουργοί, γραμματείς ή δήμαρχοι.

Νούμερα… δυσθεώρητα

Αίσθηση προκαλούν τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που εστιάζουν, κυρίως, στις «διαδρομές» των εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων που υπηρέτησαν κατά το παρελθόν σε νευραλγικές θέσεις.

«Πηγές» της φορολογικής διοίκησης αναφέρουν στη zougla.gr ότι τόσο τα χρηματικά ποσά που διαθέτουν όσο και η αξία των υλικών αγαθών που έχουν στην κατοχή τους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

«Οι ελεγκτές έπεσαν από τα σύννεφα. Διαπίστωσαν ότι, την ώρα που όλος ο λαός έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά του, κάποιοι κατέχουν πολύ μεγάλο πλούτο, τον οποίο μάλιστα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν» ακούγεται να λέει η φωνή από την άλλη άκρη του ακουστικού.

Με ρυθμούς χελώνας

«Διά πυρός και σιδήρου» αναγκάζονται να περάσουν τα στελέχη της Δίωξης, προκειμένου να διεξαγάγουν την έρευνα και να καταλήξουν σε ορθά αποτελέσματα.

Τόσο η μεγάλη υποστελέχωση όσο και η βραδύτητα που επιδεικνύουν οι τράπεζες, μέχρι να προμηθεύσουν τους ελεγκτές με τα στοιχεία που ζητούν, δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας, το οποίο εκτελείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Πάντως, στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε., μιλώντας στη zougla.gr, εκφράζουν την άποψη ότι, παρόλο που οι δυσκολίες είναι πολλές, η έρευνα θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ προεξοφλούν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι συγκλονιστικό...



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
 
Πηγή:  http://www.zougla.gr/politiki/article/stixia-sok-se-trapezikous-logariasmous-politikon
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις