"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το colpo grosso της Digea: Πώς θα καθορίζει τι θα δείχνει η TV για 15 χρόνια

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTljCTOzmiqtQFYQ3_6g_j0iSmcSiwyyjxQzth55wiUn_5rO9OeKwΓια το ιδιότυπο μονοπώλιο των ψηφιακών συχνοτήτων (που θυμίζει χώρες όπως το Ιράν) που θα έχει για 15 χρόνια η Digea μίλησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη η
δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη, εξηγώντας τι σημαίνει στην πράξη το «δωράκι» της κυβέρνησης στους καναλάρχες.

Όπως ανέφερε, με βάση το νόμο, ένα ιδιωτικό κανάλι όπως είναι το Mega θα έπρεπε να πληρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει – δηλαδή, σε βάθος 15ετίας, 15 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η Digea, της οποίας μέτοχοι είναι τα ίδια τα ιδιωτικά κανάλια, απέκτησε το σύνολο σχεδόν των ψηφιακών συχνοτήτων έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ για 15 χρόνια – λίγο παραπάνω, δηλαδή, από όσο θα έπρεπε να πληρώσει το κάθε κανάλι ξεχωριστά!

Επιπλέον, η Digea θα ελέγχει και όλες τις περιφερειακές συχνότητες, που σημαίνει ότι για να εκπέμψει ένα τοπικό κανάλι της επαρχίας θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στην Digea, η οποία θα μπορεί να καθορίζει το ενοίκιο αυτό όπως θέλει, ενώ θα μπορεί και να «κόψει» το πρόγραμμα κάποιου σταθμού κατά βούληση.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, μία εταιρεία θα καθορίζει ουσιαστικά πώς θα βλέπουμε τηλεόραση, τι θα βλέπουμε και πότε θα το βλέπουμε. 


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις