"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Επίκειται συμφωνία Κύπρου - ΕΕ για το φυσικό αέριο. Θα σώσει την Κύπρο και θα θάψει το ρωσικό μονοπώλιο

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfFSdzYTozYs9Qtil2QwQJ0pn05q8j2oEcdoeNREucbIxlnP5QMgΣυμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ε.Ένωσης, για την προμήθεια φυσικού αερίου, προαναγγέλλει ο Karim Rahemtulla, αναλυτής ενεργειακών θεμάτων. Η συμφωνία, λέει, αναμένεται να προκύψει από στιγμή σε στιγμή και θα σώσει την Κύπρο από τη

 χρεοκοπία και θα σημάνει το τέλος του ρωσικού μονοπωλίου στο φυσικό αέριο.

Αυτά αναφέρονται σε ένα άκρως ενδιαφέρον δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Daily, στο οποίο προβάλλεται έρευνα για τη χειραγώγηση των τιμών στις αγορές ενέργειας. Η εξάμηνη έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον διάσημο ενεργειακό αναλυτή, Karim Rahemtulla, πυροδοτήθηκε από την απίστευτη διαφορά στις τιμές του φυσικού αερίου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Η τιμή του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα περίπου $ 4/mcf. Ωστόσο, η τιμή στην Ευρώπη είναι πάνω από $ 15/mcf.

Η έρευνα του κ. Rahemtulla καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χειραγωγεί τις τιμές φυσικού αερίου. Σύμφωνα με Rahemtulla, «Αυτό ισοδυναμεί με εκβιασμό».

«Οι δυνάμεις που είναι στην Ουάσιγκτον έκαναν τα στραβά μάτια στον εκβιασμό για χρόνια. Αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον», λέει ο Rahemtulla.

«Οι υψηλές τιμές της ενέργειας και μόνο θα μπορούσαν να είναι το κομβικό σημείο που οδηγεί ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε οικονομικό θάνατο».

Η έρευνα του Karim Rahemtulla εξηγεί το πώς η χειραγώγηση των τιμών από τη Ρωσία θα μπορούσε να ανατρέψει το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβαρυμένες με πάρα πολύ χρέος και ένα αδύναμο δολάριο, δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν το βάρος μιας ευρωπαϊκής κατάρρευσης χωρίς η κόλαση να εξαπλωθεί σε αμερικανικό έδαφος.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ο Karin Rahemtulla προβάλλει την Κύπρο και τα οικονομικά της προβλήματα ως από μηχανής Θεό… Στο δημοσίευμα της Wall Street Daily όπου παρουσιάζεται η έκθεση Rahemtulla αναφέρονται και τα ακόλουθα:

Όμως, χάρη στην κατάρρευση κυπριακών τραπεζών, η ενεργειακή κατάσταση στην Ευρώπη είναι πλέον πιθανό να σταθεροποιηθεί, χωρίς ταραχές στους δρόμους.

Η Κύπρος, στην πραγματικότητα, τώρα βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου της ενέργειας, λέει ο Rahemtulla.
Ναι, η Κύπρος.

Βλέπετε, η Κύπρος έχει επιβεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου αξίας $400 δισεκατομμυρίων. Είναι αρκετό φυσικό αέριο για την τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 50 χρόνια.

Αν και το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, ύψους $13,8 δισ. μόλις εγκριθεί, ο κ. Rahemtulla αναφέρει στην έκθεσή της ότι η Κύπρος εξακολουθεί να χρειάζεται ακόμη $7,000,000,000 να αποφύγει την πτώχευση.

«Να περιμένετε την ανακοίνωση μιας συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και ΕΕ για την προμήθεια φυσικού αερίου. Η ανακοίνωση θα μπορούσε να προκύψει από στιγμή σε στιγμή», λέει ο κ. Rahemtulla.

Η συμφωνία θα σώσει Κύπρο από τη χρεοκοπία, και θα σημάνει το τέλος του ρωσικού μονοπωλίου.

Η Κύπρος τείνει να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα συμβεί σχεδόν εν μία νυκτί.

Όταν υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μέτοχοι μιας συγκεκριμένης εταιρείας είναι πιθανό να πανηγυρίσουν.

Η έρευνα της Wall Street Daily ανέδειξε μια εταιρεία ενέργειας η οποία βρίσκεται σε τέλεια θέση ανάμεσα σ’ αυτή τη γεωπολιτική καταιγίδα. Η είδηση για μία συμφωνία θα μπορούσε να προσθέσει δισεκατομμύρια στο ενεργητικό της.

Όταν ο ειδικός σε θέματα ενέργειας, Karim Rahemtulla, ξεκινούσε, πριν από έξι μήνες, την έρευνά του για την υποψία χειραγώγησης των τιμών στην αγορά φυσικού αερίου, από τη Ρωσία, δεν περίμενε να βρει μια δημόσια επιχείρηση θαμμένη κάτω από τα πρωτοσέλιδα.

Αλλά αυτό είναι ακριβώς ό, τι βρήκε.

Η εταιρεία εξασφάλισε τα δικαιώματα για γεωτρήσεις στη δεξαμενή του κυπριακού φυσικού αερίου, αξίας $400 δισ. πριν από τρία χρόνια. Αν και είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή η ήδη αξιοζήλευτη θέση της εταιρείας, έγινε ακόμη πιο γλυκιά...

Τα δισεκατομμύρια δολάρια σε bailout τώρα έχουν ως άμεσο στόχο την αύξηση της ροής του φυσικού αερίου. Είναι ένα δώρο Θεού για τους μετόχους της εταιρείας.

«Η τέλεια στιγμή για να αγοράσει μετοχές μιας εταιρείας είναι όταν η φάση της παραγωγής αρχίζει, πράγμα που συμβαίνει ακριβώς τώρα», λέει ο Rahemtulla. «Όταν η Κύπρος υπογράψει τη συμφωνία με την ΕΕ, όμως, θα είναι σαν να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Οι τιμές των μετοχών θα εκτοξευτούν».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις