"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Απόρρητα σημειώματα ξετυλίγουν το νήμα της φονικής έκρηξης…

- Καθαρά πολιτική η απόφαση
- Το ΓΕΕΦ προειδοποιούσε με επιστολές την πολιτική ηγεσία
- Αποκαλύπτουμε σήμερα τα απόρρητα σημειώματα

Το Mavroprovato.com δημοσιοποιεί σήμερα σειρά εμπιστευτικών και απορρήτων επιστολών και σημειωμάτων τα οποία ανταλλάσσονταν μεταξύ των τμημάτων που εμπλέκονταν άμεσα με την διαχείριση των συγκεκριμένων φορτίων. Στην πρώτη επιστολή – όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο – η Διεύθυνση Υλικού Πολέμου ενημερώνει γραπτώς τον Υπουργό Άμυνας και τον Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας [...] “Λόγω του ότι το φορτίο εναποθηκεύθηκε σε υπαίθρια στοιβάδα, εγκυμονούνται κίνδυνοι πλήρους αλλοίωσης του και καταστραφής του σε παρατεταμένης διάρκειας εναποθήκευση, ιδιαίτερα των υλικών που βρίσκονται εκτός των εμπορευματοκιβωτίων. Μεγάλο μέρος του φορτίου αποτελείται από διαφόρων ειδών πυρίτιδες των οποίων δεν γνωρίζουμε τη σύνθεση και την αντίδραση τους σε ψηλές θερμοκρασίες ή ενδεχόμενους κινδύνους αποσταθεροποίησης, αλλοίωσης ή και αυτανάφλεξης”.

Η συγκεκριμένη επιστολή φέρει ημερομηνία 28 Μαΐου 2009 και ημερομηνία παραλαβής στο εμπιστευτικό αρχείο του Υπουργείου Άμυνας 10 Ιουνίου 2009. Δημοσιοποιούμαι το απόρρητο αρχείο πιο κάτω:
Στις υπόλοιπες επιστολές που ανταλλάχθηκαν με τα αρμόδια τμήματα όπως για παράδειγμα μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και Διευθύντριας Τμήματος Τελωνείων, ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2009 αναφέρει μεταξύ άλλων: “…ανέφερα ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι να διατεθεί το κατασχεθέν στρατιωτικό υλικό στην Εθνική Φρουρά και η πάρα πέρα τύχη του να αποφασιστεί ανάλογα με την δυνατότητα χρήσης του.”
Σημαντική επίσης είναι και η εμπιστευτική επιστολή (επισυνάπτεται στο πιο πάνω αρχείο) από τον Αντιστράτηγο Πέτρο Τσαλικίδη προς το Υπουργείο Άμυνας με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2009 η οποία αναφέρει:
1. Σας γνωρίζουμε ότι με το (α) σχετικό το ΓΕΕΦ επεσήμανε τους κινδύνους από την υπαίθρια εναποθήκευση του κατασχεθέντος από το Τμήμα Τελωνείων, φορτίου του M/V MONCHEGORSK και ζήτησε τη λήψη τελικής απόφασης για την παραπέρα τύχη του.
2. Ύστερα από το (β) σχετικό, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ σύσγκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών και αποφασίσθηκε όπως, λόγω πολιτικών θεμάτων που βρίσκοντο σε εξέλιξη, το θέμα να επανεξετασθεί τον Νοε. 2009.
3. Επειδή το ΓΕΕΦ κρίνει το θέμα πολύ σοβαρό, παρακαλούμε για τις εκ νέου ενέργειες σας για τη λήψη τελικής απόφασης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις