"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η οικογένεια του Αρχιπλοιάρχου Ιωαννίδη επιστρέφει τα πυρά στο ΑΚΕΛ


Με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Λουκαϊδη την Τρίτη, η οικογένεια του Αρχιπλοιάρχου Ιωαννίδη με γραπτή ανακοίνωσή της απαντά στη στάση του ΑΚΕΛ, εκφράζοντας την άποψή της για την πορεία των αγανακτισμένων πεζοπόρων στο Κελλάκι.
Ολόκληρη η γραπτή ανακοίνωηση 
"Με αφορμή τις χθεσινές σκαιότατες δηλώσεις του βουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, κ. Γεώργιου Λουκαΐδη, σχετικά με την ειρηνική πορεία στο Κελλάκι, ως οικογένεια του δολοφονηθέντος Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας επί του θέματος. Επειδή η περίοδος της σιωπής, όπως και η ανοχή των πολιτών, επιτέλους τελείωσαν, γνωστοποιούμε στο καθεστώς και τα φερέφωνά του πως για όσα λένε και πράττουν από τούδε και στο εξής θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Κατ’ αρχάς, να τονίσουμε πως η πορεία διοργανώθηκε αυθόρμητα από αυτοκαθοριζόμενους πολίτες-όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό για το ΑΚΕΛ- και χωρίς ανάμειξη οποιουδήποτε κομματικού χώρου. Σε αυτή συμμετείχαν συγγενείς των φονευθέντων και ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες κάθε ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους και οικογενειάρχες με τα ανήλικα παιδιά τους. Εξάλλου, ο τηλεοπτικός φακός καταδεικνύει του λόγου το αληθές και καταρρίπτει τα φαιδρά επιχειρήματα του καθεστώτος που φαντασιώνεται «ακροδεξιούς» και «ταραχοποιά στοιχεία», τα οποία δήθεν επιχειρούν κατάλυση της δημοκρατίας. Για το ΑΚΕΛ δεν καταλύεται η δημοκρατία όταν κυβερνά ένας Πρόεδρος που έχασε προ πολλού τη στήριξη του κυρίαρχου λαού, αλλά όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται κόσμια και ειρηνικά για την παροιμιώδη καταστροφή που προκάλεσε η κυβέρνηση.
Διαβάσαμε έκπληκτοι για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του Προέδρου και έλλειψη σεβασμού στον πρώτο πολίτη της χώρας». Είναι πρόδηλο ότι το καθεστώς έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Με την ολέθριά τους πολιτική και εγκληματικές παραλείψεις οι κρατούντες διέλυσαν 12 οικογένειες και προκάλεσαν ανασφάλεια και ψυχική πίεση στο σύνολο των Ελλήνων της Κύπρου-πλην, βεβαίως, των ελαχίστων χειροκροτητών τους, των οποίων η συμπεριφορά είναι άξια σοβαρής μελέτης. Αυτό σημαίνει παραβίαση ιδιωτικής ζωής κύριε Λουκαΐδη. Να δολοφονούνται οι δικοί σου από λάθη της κυβερνησης. Να μένουν παιδιά ορφανά και σύζυγοι χήρες. Να προσπαθείς να συμφιλιωθείς με την ιδέα πως τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα τα βλέπεις μόνο στις φωτογραφίες, πλέον, ενώ όλους εσάς θα έχουμε την ατυχία να σας βλέπουμε καθημερινά. Εσείς με την αλαζονεία σας δε σέβεστε το λαό που σας εξέλεξε και που απαιτεί να προβείτε στην πιο ωφέλιμη ενέργεια της διακυβέρνησής σας• να παραιτηθείτε.
Αν εμείς είμαστε θρασείς που διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά εδώ και 5 εβδομάδες, τότε δεν ξέρω πώς μπορεί να χαρακτηριστεί το καθεστώς που υπηρετείτε. Ζητάτε προκλητικά απολογία από τους πολίτες που ασκούν νομότυπα τα δικαιώματα του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης. Μέχρι την 15/08/2011 δε γνωρίζαμε πως απαγορεύεται η ελεύθερη διακίνηση και σε τμήματα της εδαφικής επικράτειας που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Τώρα μάθαμε ότι φοβάστε ακόμα και οικογένειες με ανήλικα, γι’ αυτό επιστρατεύετε την Αστυνομία και όσα ανδρείκελα σας υποστηρίζουν ακόμα για να χαϊδεύετε τα αυτιά του Προέδρου. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν η ειρηνική διέλευση διά μέσου Κελλακίου, για να εκφράσουμε με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία μας, και ακολούθως θα αποχωρούσαμε. Ουδέν πέραν αυτού.
Εν κατακλείδι, η συμπεριφορά των κυβερνώντων προσιδιάζει με τις σπασμωδικές κινήσεις κάθε κλυδωνιζόμενου καθεστώτος. Η κρατική καταστολή και η πνευματική τρομοκρατία δε μας αγγίζουν πια. Ο κυρίαρχος λαός αμφισβητεί ευθέως την παρούσα κατάσταση και έχει κάθε λόγο και δικαίωμα να το κάνει. Η οποιαδήποτε αντίδραση δε στρέφεται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας, αλλά εναντίον εκείνων που τους εκπροσωπούν -και τους εκφυλίζουν- την παρούσα χρονική περίοδο. Οι Έλληνες της Κύπρου είναι περήφανοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και βρίσκονται σε εγρήγορση. Έχουμε ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα και παλεύουμε για να γίνουν πράγματα που δεν έχουν ξανασυμβεί στη νεαρά Δημοκρατία μας. Θα ηρεμήσουμε κάπως μόνο μετά την ποινική καταδίκη των υπευθύνων της δολοφονίας και την αποχώρηση των λογής ανικάνων από τα κέντρα λήψης αποφάσεων που καθορίζουν τη ζωή και το θάνατο των πολιτών της Δημοκρατίας. Να είστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί εκεί στην κυβέρνηση όταν αναφέρεστε στους πολίτες αυτού του τόπου, γιατί σε εκείνους ανήκει η εξουσία, όχι σε εσάς. Εκείνοι σας έδωσαν αξιώματα, εκείνοι θα σας τα αφαιρέσουν, όπως ορίζουν οι αρχές του συνταγματισμού. Δώσαμε όρκο στον αγαπημένο μας σύζυγο και πατέρα ότι θα πάμε μέχρι τέλους και θα είμαστε οι Ερινύες που θα σας κυνηγούν. Μαζί μας και η συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού"

Πηγή: www.kathimerini.com.cy 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις